Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Za chorým Mečiarom prišiel Zajac

Prominentný pacient Mečiar leží na štvrtom poschodí infekčného oddelenia za zamrežovaným oknom.
Prominentný pacient Mečiar leží na štvrtom poschodí infekčného oddelenia za zamrežovaným oknom.

TRENČÍN - Prominentný pacient infekčného oddelenia trenčianskej nemocnice Vladimír Mečiar sa má lepšie. Podľa primára Martina Chrena by sa dalo premýšľať nad jeho skorým prepustením do domáceho ošetrenia. Mečiar, ktorého na lôžko pripútal obojstranný zápal pľúc, síce novinárov stále nechce ani vidieť, návštevy však už prijíma. Do nemocničnej izby ho prišla pozrieť manželka Margita a popoludní aj minister zdravotníctva Rudolf Zajac.

„Jeho zdravotný stav sa odvtedy, čo sme ho prijali, skutočne rapídne zlepšil,“ potvrdil včera M. Chren. Podľa neho zabrala intenzívna liečba, a to „kombinácia antibiotík priamo do žily“. Na infekčnom oddelení bol Mečiar hospitalizovaný preto, že „bolo podozrenie, že môže mať aj ochorenie infekčného charakteru“.

Napriek zlepšeniu zdravotného stavu však šéf HZDS naďalej odmieta prijať novinárov. Včera chceli dokonca médiá z areálu vyviesť priamo vrátnici údajne na príkaz samotného riaditeľa nemocnice Pavla Sedláčka. Podobne zareagoval aj minister Zajac, ktorý prišiel za Mečiarom na návštevu. „Tu nemáte čo robiť. Kto z vás poruší zákon, bude mať problémy,“ rozčuľoval sa na novinárov.

Niekoľko hodín pred ministrom bola na návšteve u Mečiara jeho manželka Margita. V jeho nemocničnej izbe sa zdržala približne hodinu. „Manžel sa má dobre,“ povedala pri odchode utekajúc k svojmu autu. Mečiara hospitalizovali v piatok večer s vysokou horúčkou. V tele mal silný zápal a jeho stav lekári označili za vážny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu