Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Danielov kamarát: Mohol som to byť ja...

Kopance a údery dostal najmä do hlavy. Takto  vyzerajú týždeň po útoku. Zobraziť galériu (2)
Kopance a údery dostal najmä do hlavy. Takto vyzerajú týždeň po útoku.

BRATISLAVA - V osudný a tragický večer bol na Tyršovom nábreží aj 19-ročný stredoškolák. Bratislavčan unikol smrti o vlások. Z brutálnej bitky si okrem hrozivých spomienok odniesol aj bodné zranenie, zlomený nos a veľa modrín.

„Pokojne som to mohol byť ja, koho dobodajú na smrť. Mal som šťastie. Stále myslím na blízkych Daniela, veľmi ťažko to nesú,“ hovorí zarmútený chlapec. Partia kamarátov išla cez Starý most do Propeleru, ako už veľakrát predtým. Bol piatok, všetci mali výbornú náladu. Odrazu však prišiel náhly a neľútostný útok zozadu! „Bol som na bicykli. Mal som ruksak, za ktorý ma strhli na zem. Okamžite prišli údery a kopance, najmä do hlavy. To, že ma bodli, som sa dozvedel až v sanitke,“ opisuje tragický večer zronený mladík. Čo sa stalo s Danielom sa dozvedel až neskôr - hneď sa rozplakal. Brutálny útok netrval dlhšie ako minútu. V tej chvíli mu po rozume behalo jediné - čo sa deje, prečo? O chvíľu dorazili na miesto polícia a záchranka. Kamarátov odviezla sanitka. Skupina neľútostných útočníkov zmizla v tme. Do nemocnice prišiel chlapcov otec. „Keď som zbadal syna, podlomili sa mi kolená, vyzeral hrozne,“ povedal.

Po ambulantnom ošetrení nasledovali hodiny na polícii. Matka so súrodencami boli doma, prežívali hrôzu, ktorú nevedeli ani slovami opísať. Sedeli na posteli a neustále plakali. „Do môjho dieťaťa niekto kopal ako do psa, čo to má, preboha, znamenať? Obyčajné hyeny, to ani nie sú ľudia,“ rozpráva so slzami v očiach nešťastná matka. Vo chvíli, keď zbitého a bodnutého syna uvidela, stratila reč. „Bol to pre mňa obrovský šok, nervy a stres. Strašne sa o neho bojím,“ dodala. Mladík v týchto dňoch veľa premýšľa, najmä o Danielovi a jeho blízkych, ktorí túto tragédiu ťažko znášajú. Chcel ísť aj na včerajšiu rozlúčku s priateľom, ktorá bola v jeho rodnom meste, avšak pre zranenia a chorobu nemôže.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu