Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Odmena 300-tisíc za vrahov študenta!

Vysokoškolák Daniel (┼21) musel zomrieť kvôli tomu, že mal dlhé vlasy a na chrbte gitaru. Zobraziť galériu (3)
Vysokoškolák Daniel (┼21) musel zomrieť kvôli tomu, že mal dlhé vlasy a na chrbte gitaru.

BRATISLAVA/ŽILINA - Vrahovia vysokoškoláka Daniela Tupého († 21) stále unikajú! Po výzve Nového Času, ktorý sľúbil 100-tisíc korún za informácie o páchateľoch, sa rovnakými časťami včera pridali aj televízia Markíza a Danielovi rodičia.

Nikto nechce ostať ľahostajný, nezmyselná smrť mladého študenta otriasla celým Slovenskom. Do redakcie dostávame desiatky e-mailov, ktoré piatkovú brutalitu odsúdili.

Smútiaca rodina, ktorá za odhalenie vrahov ponúkla včera 100-tisíc korún, prežíva naďalej hlboký žiaľ. „Naša rodina sa nevie spamätať zo smrti nášho syna. Chceme spoznať vraha,“ povedal smutne Danielov otec.

Pomôcť nájsť Danielových vrahov sa okrem nás včera rozhodla aj televízia Markíza. „Vypisujeme 100-tisícovú odmenu za dolapenie vraha Daniela. Sme pobúrení celou situáciou a chceme, aby sa vražda vyšetrila čo najskôr, a aby bol vinník potrestaný,“ vysvetlila pohnútky televízie hovorkyňa Ivana Semjanová.

Vrahovia však robia chyby, ktoré vedú k ich odhaleniu. Podľa našich informácií to nie je inak ani v prípade Danielovej vraždy. Policajní špecialisti našli na mieste činu predmet, ktorý tam stratil jeden z útočiacich skínov. Potvrdil nám to bratislavský policajný zdroj.

Biologické stopy na nájdenom predmete môžu odhaliť Danielovho vraha a jeho komplicov. Rovnako môžu vylúčiť podozrivého z vraždy alebo účasti na útoku na Tyršovom nábreží.

„Pri analýze DNA ide o rozbor biologických stôp krvi, vlasov, spermií či iných, ktoré na 99,9 percenta určujú zhodnosť po- rovnávaného biologického materiálu. Pravdepodobnosť, že dvaja ľudia majú rovnakú stavbu dedičných znakov, je takmer nulová,“ vysvetľuje hovorca policajného prezídia Martin Korch. Zhodnú DNA majú len jednovaječné dvojčatá. Prvý raz ju použili vo Veľkej Británii v roku 1985 a na Slovensku ju súd použil pred 11 rokmi v procese s vrahom Ondrejom Rigom.

Danielov pohreb sa uskutoční vo štvrtok o 14. hodine na žilinskom cintoríne. Podľa otca sa na pohrebe zúčastní aj spisovateľ Daniel Hevier, s ktorým mal Daniel seminárnu prácu z tvorivého písania. Spomienkové akcie a pochody sú v týchto dňoch naplánované po celom Slovensku.

Pripojte sa k výzve STOP RASIZMU A NÁSILIU a napíšte na: stopnasiliu@novycas.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu