Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KDH: Predsedníctvo pozastaví členstvo obžalovanému členovi

Pavol Bielik
Pavol Bielik

RUŽOMBEROK - Snem Kresťanskodemokratického hnutia dnes 273 hlasmi schválil novelu stanov, podľa ktorej predsedníctvo bude povinné pozastaviť členstvo v strane osobe, ktorá je obžalovaná z úmyselného trestného činu. Túto zmenu schválili kresťanskí demokrati pre kauzu Pavla Bielika, ktorý je krajským šéfom KDH v Bratislavskom kraji.

Kresťanskí demokrati si v stanovách zmenili aj sídlo strany, pretože už dávnejšie nesídlia v Bratislave na Žabotovej ulici. Ako sídlo bude po novom v stanovách uvedené len mesto Bratislava. Konkrétnu adresu vždy schváli Rada KDH. Podľa zmenených stanov bude členom krajskej rady tiež predseda samosprávneho kraja, poslanci NR SR a poslanci EP zvolení za KDH.

Ak o vstup do KDH prejaví záujem bývalý člen KDH, ktorý bol členom inej strany, o jeho prijatí do strany rozhodne Predsedníctvo KDH. Členmi Rady KDH sa majú stať podľa zmien stanov aj primátor hlavného mesta, europoslanci a župani. Rada získala zároveň kompetenciu na schvaľovanie kandidátov na poslancov Európskeho parlamentu. Novelizované stanovy nadobúdajú účinnosť stanov dňom schválenia zmien, teda 22. októbrom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu