Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

KDH podporuje návrh SMK na skrátenie volebného obdobia

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský

BRATISLAVA - KDH podporuje návrh SMK na prijatie ústavného zákona o skrátení volebného obdobia a uskutočnenie volieb v marcovom termíne.

„Musím vyjadriť potešenie, že parlament sa dnes stal uznášaniaschopným, ale som presvedčený, že je to hlbšia kríza politických vzťahov na Slovensku, ktorú je treba z hľadiska budúcej perspektívy kultúry v politike riešiť iným spôsobom ako tým, že sa uspokojíme s uznášaniaschopnosťou parlamentu,“ uviedol pred novinármi predseda kresťanských demokratov Pavol Hrušovský. Podotkol, že tento „vyšší cieľ“ vidí ako väčšiu prioritu.

Napriek tomu, že Hrušovský rešpektuje slobodný mandát každého poslanca, podpora koalície zo strany dvoch bývalých členov ĽS-HZDS nie je podľa neho vizitkou dobrého stavu. KDH podľa neho aj preto hľadá „zásadné, slušné a dobré riešenie, ktoré sa v takýchto prípadoch dá najjednoduchšie použiť“, a tým sú predčasné voľby. Dodal však, že v súčasnej situácii, v ktorej sa Národná rada SR ocitla, je ťažké odmietnuť akúkoľvek podporu ktoréhokoľvek poslanca v NR SR, či už v prospech koalície alebo opozície.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu