Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bielik nemá hanby, chce byť županom!

Pavol Bielik
Pavol Bielik

BRATISLAVA - Slušným ľuďom sa z toho dvíha žalúdok. Starosta Rače Pavol Bielik (KDH), ktorý je obžalovaný v kauze päťmiliónového úplatku, si brúsi zuby na stoličku bratislavského župana. Údajne už začal presviedčať predstaviteľov bratislavského KDH o tom, že práve on je ten pravý.

Ambície obžalovaného starostu Rače, prezývaného pre svoju hrošiu kožu Hrocháč Bielik, siahajú poriadne vysoko. Podľa informácií jedného z predstaviteľov KDH, ktorý si neželá byť menovaný, už začal so získavaním stúpencov svojej kandidatúry na post predsedu bratislavského VÚC. Chýba mu však podpora predsedníctva. To ho pred časom spolu s predsedom Hrušovským vyzvalo, aby odstúpil zo straníckych funkcií.

"Postoj predsedu KDH ku konaniu Pavla Bielika je dlhodobo jasný a nemenný," povedala hovorkyňa KDH Anna Andrejuvová. Podľa nej je nominácia na post predsedu VÚC v rukách Krajskej rady KDH. A práve tej v Bratislave šéfuje Hrocháč Bielik.

V prípade, že by nakoniec naozaj kandidoval, výrazne by tým znížil šance ďalšieho z kandidátov na post šéfa VÚC - starostu Petržalky Vladimíra Bajana, ktorý má podporu Smeru. Práve Smer však chce ísť do volieb spolu s KDH.

Starostu bratislavskej mestskej časti Rača Pavla Bielika minulý rok obžaloval špeciálny prokurátor v kauze päťmiliónového úplatku. Počas vyšetrovania z policajného archivačného zariadenia zmizli odpočúvania Bielikovho telefónu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu