Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Korupcia: Chirurg prichytený pri preberaní úplatku už liečiť nebude

BRATISLAVA - Vedeniu Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Bratislave je ľúto, že sa nájdu lekári, ktorí žiadajú úplatky od pacientov a svojím konaním poškodzujú dobré meno zdravotníctva. Uvádza sa to v reakcii nemocnice na zadržanie plastického chirurga Romana B. pri preberaní 19-tisícového úplatku.

V stanovisku sa ďalej uvádza, že tento lekár je zamestnancom Lekárskej fakulty UK, preto o prípadných pracovno-právnych dôsledkoch rozhodne dekan Pavol Traubner. Ak sa podozrenie z trestného činu potvrdí, FNsP Bratislava požiada dekana, aby s lekárom ukončil aj pracovný pomer asistenta v nemocnici. Zdravotnícku činnosť vo FNsP Bratislava už nebude môcť Roman B. v žiadnom prípade ďalej vykonávať, zdôrazňuje sa v stanovisku.

Plastického chirurga zadržali vo štvrtok pri preberaní 19-tisícového úplatku policajti z Úradu boja proti korupcii. Vyšetrovateľ ho obvinil z trestného činu prijímania úplatku a inej nenáležitej výhody. Plastický chirurg údajne žiadal úplatok od pacientky prvýkrát už v auguste, ešte pred jej operáciou. Úplatok si znovu vypýtal po prijatí pacientky do nemocnice. Potom súhlasil s jej návrhom, že mu peniaze vyplatí po operácii. Žena sa však obrátila na políciu a podala trestné oznámenie.

Vo štvrtok na obed prišla za lekárom na kontrolu po operácii do jeho ambulancie. V postavení agenta odovzdala 19-tisíc korún, chirurg si peniaze zobral. Následne však zasiahla polícia a priamo v ambulancii lekára zadržali. Peniaze dobrovoľne vydal. Obvinenému hrozí trest jeden až päť rokov alebo zákaz činnosti alebo peňažný trest. Stíhaný je na slobode.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu