Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Stranu ANO opustila Iveta Henzélyová

BRATISLAVA - Poslankyňa Iveta Henzélyová odchádza z ANO a v parlamente bude pôsobiť ako nezávislá. Agentúre SITA to potvrdila hovorkyňa ANO Magda Krasulová, ktorá však tvrdí, že pre alianciu to nie je "zvlášť negatívny signál."

Henzélyová odchod vedeniu strany oznámila oficiálne listom. Ako dôvod v ňom podľa Krasulovej uviedla, že je vážne chorá a preto sa rozhodla pôsobiť ako nezávislá poslankyňa Národnej rady SR. "Aliancia nemá dôvod to komentovať, je to jej slobodné rozhodnutie, v ktorom jej nebude nikto brániť," povedala Krasulová.

Henzélyovej už šéf poslaneckého klubu ANO Ľubomír Lintner ponúkol možnosť vrátiť sa do klubu, ktorý opustila spolu s Pavlom Ruskom po rozkole v strane. Henzélyová chce však zatiaľ pôsobiť mimo klubu a k lintnerovcom sa nepripojila. Lintnerovi ako dôvod odchodu zo strany uviedla, že nechce predčasné voľby a koalícia by mala mať možnosť dotiahnuť volebné obdobie do konca. Podľa nej totiž koalícia za tri roky, počas ktorých v nej pôsobila, urobila veľa vecí, ktoré považuje za dobré pre Slovensko.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu