Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Petržalská nemocnica bez vody!

Hasiči čo najrýchlejšie hadicami prepojili mestskú sieť s nemocnicou.
Hasiči čo najrýchlejšie hadicami prepojili mestskú sieť s nemocnicou.

PETRŽALKA - Dramatickú noc prežili zamestnanci a pacienti petržalskej nemocnice! Dve hodiny pred polnocou prasklo prívodné potrubie niekoľko desiatok metrov od areálu tohto zdravotníckeho zariadenia, ktoré tak zostalo bez vody. Hasiči a vodári mali v noci z piatka na sobotu plné ruky práce.

Po havárii nebolo jednoduché znovu získať vodu pre nemocnicu. "Hasiči rýchlo prepojili mestskú sieť s nemocnicou, aby porucha nerobila zdravotníkom veľké problémy. Do nemocnice začala prúdiť úžitková voda. Pitnú vodu doviezli vodári v cisterne," povedal operačný dôstojník hasičov Peter Horváth. Necelé dve hodiny po zistení poruchy prišiel do Petržalky buldozér. Pri potrubí vyhrabal hlbokú jamu a vzápätí zamestnanci vodární prasklinu na prípojke zlikvidovali. Šesť hodín po havárii do nemocnice opäť začala potrubím prúdiť pitná voda.

Podľa hovorkyne Bratislavskej vodárenskej spoločnosti Jany Štulajterovej vedie do petržalskej nemocnice len jeden prívod pitnej vody. "Bolo by vhodné, keby zariadenie malo vybudovaný ďalší zdroj. Aby v prípade poruchy nezostala nemocnica bez vody, ako teraz," povedala hovorkyňa. Ovplyvnila havária výraznejšie a chod petržalskej nemocnice? "Nie. Situáciu hasiči a vodári našťastie rýchlo zvládli," povedal Valerián Potičný, riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislava.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu