Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

SNS: Dôchodkový systém na Slovensku je nemorálny a diskriminujúci

Anna Belousovová
Anna Belousovová

BRATISLAVA - Súčasný dôchodkový systém na Slovensku je nemorálny a diskriminujúci. Urobiť z Ľudovíta Kaníka ministra práce a sociálnych vecí bolo ako "urobiť capa záhradníkom", konštatovala na dnešnej tlačovej besede 1. podpredsedníčka národniarov Anna Belousovová.

Kritizovala júlové zvyšovanie dôchodkov, ktoré aj tak nepomohlo najpočetnejšej skupine dôchodcov. Tí musia žiť mesačne z asi 7 000 korún. SNS sa preto chce obrátiť na ústavný súd a spochybniť valorizáciu dôchodkov, ktorá platí od júla tohto roka.

Belousovová vyhlásila, že je absolútne nemorálne a choré, aby zásluhy týchto ľudí (dnešných dôchodcov) boli oceňované žobračenkou, ale tzv. celebrity z reality show "ukážu holú riť a ešte niečo k tomu" a za to dostanú 100 tisíc mesačne. "A nemorálne je aj to, že ten človek ešte musí sledovať zákonodarcov, ktorí s tými svojimi vypasenými odutými ksichtami sa napočítavajú do 77, aby len dovládli ďalej a doprivatizovali," konštatovala Belousovová.

Poslancom a ministrom vládnej koalície 1. podpredsedníčka SNS odkázala, že sa tak sústredia na intrigy a získavanie hlasov v parlamente, že sa nestarajú a neplnia si funkcie, ktoré im vyplývajú z ústavy. Nestarajú sa o blaho občanov. "Ľudí vonku nezaujímajú ich handrkovačky. Zaujíma ich, aby čo najskôr zmizli z parlamentu, aby vzdali to, čo nevedia urobiť dobre a to čo dobabrávajú. Zaujímajú ich otázky ako prežiť," vyhlásila Belousovová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu