Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Poslanci chcú v novom roku schudnúť a byť lepší

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Niektorí poslanci Národnej rady SR chcú v novom roku schudnúť, obmedziť fajčenie alebo byť lepší ako doteraz. Iní si zase novoročné predsavzatia nedávajú.

"Predsavzatia si dávam. Vždy si hovorím, že chcem byť v novom roku lepší, ako som bol v tom starom," povedal pre poslanec za SDKÚ-DS Tomáš Galbavý, ktorému sa tie isté predsavzatia daria opakovať každý rok. Či je aj úspešný v ich plnení, to necháva na hodnotenie iných. Nad ukončením fajčiarskej "kariéry" sa plánuje zamyslieť exminister financií Ján Počiatek (Smer-SD).

"Asi by som si mal dať nejaké predsavzatie. Prestať fajčiť je také trápne otrepané, ale tentoraz sa nad tým asi vážne zamyslím. Asi nie prestať úplne, ale obmedziť to na maximálne možnú mieru," zamyslel sa Počiatek. Upraviť svoju hmotnosť športom by chcel v novom roku poslanec za SaS Juraj Droba, ktorý si prestal dávať predsavzatia kvôli tomu, že keď ich neplnil, bol z toho frustrovaný. "Ale je pravda, že odkedy som vstúpil do politiky, pribral som, tak sa asi budem snažiť ešte viac športovať," pripustil poslanec.

Predsavzatia súvisiace so zdravím, zlepšovaním kondície a s prácou na duchovne si dá pravdepodobne bývalá prvá podpredsedníčka SNS a poslankyňa Anna Belousovová. Priznala, že predsavzatia si dáva, ale keď ich vysloví a nesplní, tak sa za to hanbí. Preto sa rozhodla dávať si neverejné novoročné záväzky. Zaväzovať sa k niečomu v novom roku nemá vo zvyku poslankyňa za KDH Jana Žitňanská.

"Novoročné predsavzatia mi prídu také, že o týždeň si už človek ani nespomenie, čo si predsavzal. My sa snažíme skôr každý večer si povedať, čo bolo dobré, čo zlé, aby to ďalší deň bolo lepšie," vysvetlila. Podobný postoj má aj predseda poslaneckého klubu Mosta-Híd László Solymos. "Predsavzatia si nedávam. Nikdy som ich totiž nedodržal. Ony prídu vo vhodnom okamihu. Nemyslím si, že to funguje len na Nový rok," poznamenal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu