Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Bratislavské letisko: Limuzíny tam kradnú najmä cez víkendy

IVANKA PRI DUNAJI - Chcete prísť o auto?! Vozy, ktoré parkujú pri cestách okolo letiska, sa doslova ponúkajú zlodejom! Potvrdzuje to aj čerstvá krádež bavoráka, o ktorý prišla rakúska firma. Povesť Slovenska, že je rajom zlodejov áut, je už dávno známa po celej Európe.

Viedenčan zaparkoval bavorák pri letisku. Keď sa po troch dňoch vrátil do Bratislavy, auto tam už nebolo. Okradnutá firma vyčíslila škodu na 1,4 mil Sk. "Cudzinci, ktorí z Bratislavy odlietajú najmä na víkendy, prichádzajú s autami k letisku na poslednú chvíľu. Keď je platené parkovisko obsadené, nechajú auto na niektorej z prístupových ciest. Neskôr sa čudujú, keď ho tam už nenájdu," hovorí zamestnanec firmy, ktorá prevádzkuje parkovisko. Podľa jeho kolegu krádež bavoráka nebola prvou počas víkendu.

Prečo je Bratislava rajom zlodejov áut? "Z vyše 5-tisíc vozov, ktoré za rok ukradnú na Slovensku, zmizne v hlavnom meste vyše 2 -tisíc," tvrdí policajný zdroj. Pritom len 5 až 6 percent majiteľov sa opäť dostane k svojim autám. Veľa ukradnutých vozidiel je rozobraných na náhradné diely. Po zmene identifikačných znakov sú mnohé predané pod cenu. Tajný sklad ukradnutých áut policajti pred časom objavili v prenajatom objekte na Bazovej ulici. Bolo v ňom 15 motorov, desiatky pneumatík a rozličné súčiastky za približne 20 miliónov korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu