Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vinnetou aj Old Shatterhand vám môžu závidieť, odkázal Smeru Přidal

Alojz Přidal
Alojz Přidal (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Diskusii o výstavbe diaľnic, ktorá dnes prebieha na mimoriadnej schôdzi národnej rady, dominujú slovné opozično-koaličné prestrelky. Jednu z nich vyvolalo vystúpenie poslanca za KDH Alojza Přidala, ktorý ostro vystúpil voči opozičnému Smeru-SD. Práve táto strana iniciovala dnešné mimoriadne rokovanie.

"Chcem naozaj vyjadriť obdiv vašej odvahe, ktorú vám môže závidieť Vinnetou a Old Shatterhand. Je to odvaha, že práve vy, ktorí ste viedli predchádzajúcu vládu a boli ste zodpovední za hospodárenie na ministerstve dopravy, dnes opäť otvárate otázku diaľnic. Vy, ktorí máte najviac masla na hlave," odkázal Smeru-SD Přidal.

Dodal, že keby bol v koži poslancov tejto strany, tak zalezie do komory, prípadne do "prázdnej vládnej špajze". "Nič ste tam nenechali, takže miesta je tam dosť," vyhlásil s dôvetkom, že tam by mali zaliezť to kúta a modliť sa, aby nikto nespomínal ich nesplnené sľuby.

Exminister dopravy Ľubomír Vážny (Smer-SD) by sa mal podľa Přidala modliť, aby mu nikto nepripomenul, že za diaľnice bol v predchádzajúcom volebnom období zodpovedný on. "V tej komore by som sa modlil, aby mi niekto nepripomenul slová, pán Vážny, že PPP projekty sú o 50 až 70 percent drahšie. To sú vaše slová. Ak si ich nepamätáte, stačí ísť na web a skúsiť niektorý vyhľadávač," povedal Přidal.

Expremiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) zas odkázal, že na jeho mieste by sa modlil, aby mu nikto nepripomenul "neodškriepiteľný fakt", že nesplnil predvolebný sľub, že do roku 2010 spojí diaľnicou Bratislavu a Košice. Keby ho totiž splnil, dnes sa parlament nemusel výstavbou diaľnic zaoberať. Rovnako Ficovej vláde vyčítal, že sa pri obhajobe nesplnených sľubov odvolávala stále iba na krízu.

"Ak by vláda v roku 1998, ktorej členom bolo aj KDH, nezastavila výstavbu diaľnic a osem rokov by ste iba nesľubovali prepojenie Bratislavy s Košicami alebo Prešovom, tak dnes by sme nemuseli na východe riešiť také regionálne rozdiely ako riešime," reagovala poslankyňa Smeru-SD Jana Vaľová, ktorej sa nepáči, že Přidal vniesol do svojho prejavu toľko politiky.

Jej stranícky kolega Peter Pelegrini si neodpustil odpoveď na Přidalove odporúčania predstaviteľom Smeru-SD zaliezť do komory či do kúta. "Dovoľte, aby som niečo odporučil aj ja vám. Ja na vašom mieste by som sa išiel skryť do tunela Branisko a tam by som sa modlil, aby na svetlo sveta nevyšli tie nitky, ako tiekli peniaze a v koho vreckách skončili," uzavrel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu