Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Najvyšší súd dnes uznal mladistvého Lukáša vinným z vraždy 11-ročnej Veroniky

Zobraziť galériu (2)

BRATISLAVA - Najvyšší súd SR dnes potvrdil rozhodnutie bratislavského krajského súdu a uznal mladistvého Lukáša Ivičiča vinným z vraždy iba jedenásťročnej Veroniky Zelmanovej.

Lukáša bratislavský súd uznal vinným ešte v apríli a vymeral mu 7,5 ročný trest. Obžalovaný sa vtedy proti rozsudku krajského súdu odvolal. Rozsudok NS SR je právoplatný.

Lukáš podľa rozsudku zavraždil dievča v apríli minulého roka pri seneckom jazere Guláška. Telo Veroniky našli policajti pri pátracej akcii deň po vražde. Po prvýkrát pred vyšetrovateľom chlapec vypovedal deň po vražde dievčaťa. Uviedol, že Veronika pri hre spadla tvárou na železnú tyč. Keď k nej pribehol a otočil ju, videl, ako jej z úst vyteká krv, celú tvár má krvavú a chrčí. Natiahol jej cez hlavu kapucňu z mikiny a šnúrkou jej pevne previazal krk. V panike potom schytil veľký kameň a silno ju buchol do zátylku.

Potom pri polonahom tele dievčaťa onanoval. Pri pitve nebohej sa na tele jeho semeno nenašlo. Dôvodom môže byť to, že telo celú noc ležalo na daždi. Neskôr Lukáš svoju výpoveď zmenil a za vraha označil istého Jána, ktorý sa s ním údajne priatelil. Na hlavnom pojednávaní v decembri najprv odmietol vypovedať. Potom zmenil názor a pred súdom vyrozprával tretiu verziu skutku. Veroniku podľa neho zavraždil jeho sused Andrej.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu