Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rodičia zavraždenej Veroniky: Posaďte Lukáša na detektor lži!

Veroniku Zelmanovú našli zavraždenú presne pred rokom.
Veroniku Zelmanovú našli zavraždenú presne pred rokom.

SENEC/BRATISLAVA - Chceme vedieť, kedy Lukáš hovorí pravdu a kedy si vymýšľa! Chceme ho vidieť na detektore lži! S týmto návrhom sa na Krajský súd v Bratislave obrátili rodičia zavraždenej Veroniky Zelmanovej (┼ 11) zo Senca, ktorým rok po dráme obžalovaný Lukáš poslal z väzenia nečakaný list!

"Neviem prečo, ale osvietilo ma, aby som vám napísal," začína svoje nasledujúce písomné ospravedlnenie.

Dnes je presne rok od tragickej smrti školáčky. "Veronika bola ako vietor vo vlasoch," povedala o dievčatku pri poslednej rozlúčke jej učiteľka. Rodičia Veroniky sú minulotýždňovým Lukášovým listom pobúrení! Nepomáhajú ani vety typu: "Je mi strašne ľúto, čo sa Vere stalo," píše v liste chlapec, ktorý podľa obžaloby pred rokom pri jazere Guláška v Senci dievčatku rozdrvil lebku kameňom.

Vzápätí však opätovne váľa vinu na svojho suseda Andreja (25) z Kráľovej pri Senci. Ten na nedávnom súdnom pojednávaní pri konfrontácii tvrdil, že Veroniku zabiť nemohol, pretože ju vôbec nepoznal. Najprv Lukáš obvinil tajomného Jána z Trnavy, ktorého polícia nenašla, až potom vrhol podozrenie na Andreja. Verzie vraždy sa teda záhadne množia...

Rodičia zavraždenej Veroniky majú rok od straty dcérky z listu obžalovaného z jej vraždy zmiešané pocity. "Akoby ten list mal byť poľahčujúcou okolnosťou pri rozhodovaní o jeho vine a treste," vravia manželia Zelmanovci, ktorí už dopis postúpili trestnému senátu. Zároveň požiadali, aby súd Lukáša podrobil výsluchu na detektore lži. Pred vyšetrovateľom aj na samotnom súde už totiž trikrát vypovedal odlišne. "Pomaly nikto nevie, kedy hovorí pravdu, a kedy si vymýšľa," dodáva Juraj Zelman, ktorý sa nechce zmieriť s tým, že Lukáš by mohol byť za dobré správanie už o tri roky doma.

Aj keď slovenské súdy zatiaľ detektor lži neuznávajú ako priamy dôkaz, jestvuje niekoľko prípadov, v ktorých takéto vyšetrenia boli vykonané a obvinení sa na ich základe k činu priznali.

Obvinení - Kto sa priznal na Slovensku:
2005: O vyšetrenie na detektore lži chce požiadať recidivista zo Senca. Súd ho poslal za vraždu do väzenia na 14 rokov.

2005: Policajný funkcionár, podozrivý zo spolupráce s podsvetím, sa pri vyšetrení na detektore lži vyhol odpovedi na otázku, či berie peniaze od mafie. Stratil dôveru nadriadených a prišiel o funkciu.

2003: V kauze nelegálneho odpočúvania bolo aj vyšetrenie na detektore lži jedným z nepriamych dôkazov vedúcich k obvineniu troch príslušníkov SIS.

2001: Po výsluchu na detektore lži sa podnikateľ zo Zvončína priznal k ozbrojenému prepadu pošty, z ktorej si odniesol 26-tisíc korún.

2000: Po vyšetrení na detektore lži sa podozrivý zo Šale priznal k pohlavnému zneužívaniu dvoch malých dievčat.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu