Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Vymyslel tri verzie vraždy

Truhla Veroniky Zelmanovej
Truhla Veroniky Zelmanovej

BRATISLAVA - Pojednávanie v prípade vraždy Veroniky Zelmanovej ( 11) zo Senca pokračovalo na krajskom súde slovnou prestrelkou. Lukáš I. (15), ktorý čelí obvineniu z jej zabitia, rozprával podrobnosti tretej verzie - vinu sa snaží zvaliť na svojho suseda Andreja (25).

"Zdvihol si kameň a hodil si jej ho do hlavy," povedal obžalovaný Lukáš. "Nie je to pravda. Nepoznal som ju, a preto som ju nemohol ani zabiť," bránil sa Andrej. Lukášov otec, ktorý sa rodičom nebohej Veroniky ospravedlnil, včerajšiu synovu výpoveď označil za hlúposť.

Podľa obžaloby mal Lukáš zabiť Veroniku pri seneckom jazere Guláška vlani v apríli. Deň po vražde uviedol, že Veronika pri hre spadla tvárou na železnú tyč a začala chrčať. Natiahol jej cez hlavu kapucňu z mikiny, šnúrkou jej previazal krk a kusom betónu jej buchol do zátylku. Neskôr však svoju výpoveď zmenil a za vraha označil Jána z Trnavy. V tretej verzii tvrdí, že Veroniku zavraždil Andrej. Lukáš sa pred znalcami priznal, že nad telom zavraždenej Veroniky onanoval, čo psychiater označil za perverznú formu sadizmu. Chlapec je panic a má väčšiu sexuálnu pudovosť. V prípade uznania Lukáša za vinného znalec odporučil ústavnú psychiatrickú a sexuologickú liečbu mladíka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu