Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Rogel nevypovedal, podľa svedka je najznámejší neonacista

Kontroverzný herec a spevák Rogel
Kontroverzný herec a spevák Rogel

BRATISLAVA - "Židovské svine," takto mal počas bitky pred bratislavským klubom Obluda nadávať svojim protivníkom známy herec Rastislav Rogel. Svedok dnes na súde popísal, ako Rogel so svojimi kumpánmi útočili. Herec obvinenia popiera,"jediný dobitý som tam bol ja," tvrdí.

Podľa svedka sa incident z júla 2008 začal tak, že z taxíka pred klubom vystúpilo niekoľko mužov, medzi nimi aj Rogel. Skupina najprv vošla do reštaurácie, svedok tam išiel hneď po nich za prevádzkarom. Skupina mala vykrikovať fašistické heslá a najprv slovne, potom aj fyzicky napádať osadenstvo klubu.

Drahomír Č., člen Rogelovej skupiny, údajne svedka udrel do tváre, vytiahol nôž a začal sa ním oháňať. Svedok tvrdí, že mu povedal „poď sem, dopichám ťa, ty sviňa“. Svedok vytiahol teleskopický obušok, ktorý nepoužil. Počul aj niečo v zmysle „Juden mord“, ale nevie, kto to povedal a komu. Ľudia z klubu skupinu chvíľu prenasledovali, aby videli, kam odchádza. Vtedy údajne Rogel napadol ďalšieho svedka. Potom už prišla polícia.

Svedok označil Rogela za najznámejšieho neonacistu na Slovensku, seba za antifašistu. Herec aj so svojim kumpánom odmietli vypovedať, na súde prečítali len ich výpovede z prípravného konania. V nich popreli, že by niekoho v podniku napadli. Drahomír tvrdil, že sa tam vôbec nezdržali, lebo vycítili, že nie sú vítaní. Rogelovi spolu s Drahomírom č. hrozí za "výtržníctvo, podporu a propagáciu skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd" až trojročné väzenie.

Podľa informácií, ktoré v minulosti zverejnil týždenník Plus 7 dní, pôsobil Rogel v neonacistických skupinách Juden Mord a Krátky proces. Týždenník má k dispozícii aj videonahrávku, na ktorej herec ukazuje hákový kríž vytetovaný na vnútornej strane ramena. V slovenskom televíznom seriáli sa objavil v tričku značky Eighty-eight, pre ktorú robil aj model.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu