Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Exsiskár Hrbáček sa cíti nevinný, proces odročili

Michal Hrbáček pred súdom
Michal Hrbáček pred súdom (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Proces s bývalým príslušníkom SIS Michalom Hrbáčkom a ďalšími dvoma obžalovanými dnes po takmer piatich hodinách odročili. Hrbáček aj so svojím údajným spoločníkom vyhlásili, že sa ničoho nedopustili.

Motív útoku na bratislavského advokáta Tomáša K., ktorý sa odohral v roku 2006, sa ešte presne nepozná. Samotná obeť dnes vypovedala, že do tváre svojich útočníkov nevidela a nikoho z nich nespoznáva.

Nevie ani, čo mohlo byť v pozadí útoku a útočníci mu to ani neprezradili. Bývalý príslušník SIS Hrbáček vyhlásil, že je nevinný. Prokurátor GP obžaloval Hrbáčka spolu s ďalšími dvoma mužmi zo zločinu ublíženia na zdraví formou spolupáchateľstva. Miroslav J. s Jurajom R. údajne bili právnika boxermi, udierali ho do hlavy, chrbta aj hrudníka. Na to mal dozerať práve Hrbáček. Právnik skončil s mnohými zraneniami.

Hrbáček je od 15. októbra vo väzbe. Vzal ho do nej špecializovaný trestný súd v súvislosti s kauzou pozemkov v Rusovciach. "Sudca pre prípravné konanie vzal do väzby obvineného Mgr. M. H. z dôvodu útekovej a preventívnej väzby," odôvodnila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Proces dnes začal za prísnych bezpečnostných opatrení. Eskortu obžalovaných zabezpečovali desiatky kukláčov, príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže aj policajtov v civile. Na úvod pojednávania ako dozorujúci prokurátor, tak aj všetci traja obžalovaní, odmietli uzavrieť dohodu o vine a treste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu