Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Exsiskár Hrbáček mal dozerať na zbitie advokáta

Hrbáček v sprievode kukláčov
Hrbáček v sprievode kukláčov (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Bývalý príslušník slovenskej tajnej služby Michal Hrbáček stojí pred súdom v ďalšej kauze. Spolu s ďalšími dvoma mužmi je obžalovaný z ublíženia na zdraví. V apríli 2006 sa mal podieľať na zbití bratislavského advokáta Tomáša K. Proces sa dnes začal za veľmi prísnych bezpečnostných opatrení.

Prokurátor GP obžaloval Hrbáčka spolu s ďalšími dvoma mužmi zo zločinu ublíženia na zdraví formou spolupáchateľstva. Miroslav J. s Jurajom R. údajne bili právnika boxermi, udierali ho do hlavy, chrbta aj hrudníka. Na to mal dozerať práve Hrbáček. Právnik skončil s mnohými zraneniami.

Hrbáček je od 15. októbra vo väzbe. Vzal ho do nej špecializovaný trestný súd v súvislosti s kauzou pozemkov v Rusovciach. "Sudca pre prípravné konanie vzal do väzby obvineného Mgr. M. H. z dôvodu útekovej a preventívnej väzby," odôvodnila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Proces dnes začal za prísnych bezpečnostných opatrení. Eskortu obžalovaných zabezpečovali desiatky kukláčov, príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže aj policajtov v civile. Na úvod pojednávania ako dozorujúci prokurátor, tak aj všetci traja obžalovaní, odmietli uzavrieť dohodu o vine a treste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu