Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Svedok podrobne popísal brutálnu vraždu Anikó

Dávid Bodó
Dávid Bodó (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V kauze brutálnej vraždy mladej študentky Anikó (20) nastal zlom. Objavil sa nový svedok, Vladimír S. (19), ktorý niekoľko týždňov zdieľal celu s obžalovaným Dávidom Bodóom. Ten sa mu údajne priznal, že svoju expriateľku zavraždil a popísal i to, ako čin spáchal.

Podľa obžaloby Bodó usmrtil Anikó "opakovanými bodno-reznými ranami v oblasti chrbta a krku" 6. januára v byte na Sibírskej ulici v Bratislave. Bodóa (23) polícia zadržala necelých šesť hodín po oznámení skutku vo Štvrtku na Ostrove, kde pracoval a aj býval.

"Kolegovia" z bratislavskej väznice mali mať priateľský vzťah. Vladimír preto vypovedal len pod podmienkou, že Bodó pri tom nebude. Mal totiž obavy, že by mohol ublížiť jeho rodine. Podľa svedka sa Bodó v osudný deň obliekol do tmavého oblečenia a do ruksaka si pripravil ďalšie oblečenie, keby sa pri útoku na študentku zakrvavil.

Tento ruksak mal ukryť do priestoru za vstupnou bránou do bytového domu, v ktorom Anikó žila. Obžalovaný potom údajne prišiel pred dvere jej bytu, kde zaklopal a keď sa pýtala "kto je", neodpovedal.

To sa zopakovalo ešte raz. Na to Anikó otvorila dvere, Bodó ju potom sotil, zakryl jej ústa rukou a odviedol do miestnosti, kde ju zavraždil. Po vražde mal obžalovaný hľadať mobilný telefón dievčaťa, aby zakryl stopy. Telefón však nenašiel, prezliekol sa do pripraveného oblečenia a odišiel za svojím šéfom.

Oblečenie, ktoré mal v čase vraždy, neskôr údajne spálil a zakopal v lamačskom lese, podobne sa zbavil aj noža, ktorým údajne vraždil. Bodó mal podľa svedka doma zbierku nožov a jedným z nich mal vraždiť. Svojmu spoluväzňovi sa mal zveriť aj s tým, že Anikó mala ďalšieho priateľa, ktorého chcel zavraždiť tiež.

Bodó mal povedať, že má kontakty na zločineckú skupinu tzv. sýkorovcov, dokonca Vladimírovi ponúkal, že mu zaplatí advokáta, aby ho zbavil obvinenia. "Myslím, že som bol jediný, komu veril, iní obvinení sa s ním nebavili kvôli tomu, za čo bol stíhaný," povedal Vladimír.

Za jeho dnešnú výpoveď mu údajne nikto nič nesľúbil a rozhodol sa vypovedať, pretože sa vie vžiť do pocitov rodiny zavraždenej Anikó. Vladimír sa s obžalovaným často rozprávali o ženách. Bodó mu údajne hovoril, že so svojimi priateľkami nemal dobré vzťahy a často ich bíjaval. Tiež mu mal povedať, že chcel ísť na policajnú školu, ale keďže sa na ňu nedostal, "tak išiel na opačnú stranu." Na cele mu údajne ukazoval ako zabiť človeka pomaly alebo rýchlo a ako ho mučiť.

Dobré vzťahy údajne Bodó nemal ani s rodičmi, matka sa ho údajne bála a otec - armádny plukovník, ho bíjaval a trénoval v sebaobrane.

Obhajca obžalovaného považuje svedka za nedôveryhodného a jeho výpoveď za vymyslenú. Vladimíra stíhajú za krádež, lúpež a vyhrážanie, jeho trestné stíhanie by malo byť ukončeného dohodou o vine a treste.

Po výpovedi svedka vyviedla z pojednávacej miestnosti justičná stráž a priviedla Bodóa. Sudca mu prečítal Vladimírovu výpoveď, ktorá obžalovaného rozosmiala. Potom obžalovaný povedal, že svedok mal konflikty vo väzbe a odmietol, že by sa s ním niekedy rozprával o svojom prípade.

"Raz, keď som sa vrátil z vychádzky, som ho videl hrabať sa v mojich spisoch," povedal Bodó. Odmietol, že by mal kontakty s podsvetím. Súd predvolal nadnes aj ďalších svedkov, viacerí sa však nedostavili. Proces bude pokračovať 13. januára 2011.

Obžalovaný Bodó sa necíti byť vinný a so skutkom podľa jeho slov nemá nič spoločné. Následne 18. augusta bratislavský krajský súd potvrdil rozsudok prvostupňového súdu pre Bodóa za viacero trestných činov, za ktoré dostal vo februári 13-ročný trest odňatia slobody. Okresný súd Bratislava V odsúdil 3. februára Bodóa za opakované znásilnenie, ublíženie na zdraví a úverový podvod.



Súd: Vražda Anikó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu