Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Koalícia možno spojí hlasovania o prokurátorovi a o dôvere

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vláda možno spojí hlasovanie o generálnom prokurátorovi s vyslovením dôvery vláde. Na sneme KDH to pred delegátmi uviedol predseda hnutia Ján Figeľ. Pripomenul, že niekoľko koaličných poslancov hlasovalo za opozičného kandidáta Dobroslava Trnku, pričom premiérka Iveta Radičová avizovala, že odstúpi, ak Trnka bude zvolený.

Druhou možnosťou je podľa Figeľa odtajnenie voľby generálneho prokurátora. „Ide o veľa. Koalícia má spoločného kandidáta, ale nemá dosť jednoty a väčšinu. Jedna línia je odtajniť hlasovanie. Môže to však znamenať, že o mesiac, dva, tri budeme mať znovu medzi sedemdesiatdeviatkou niekoľko Judášov, obchodníkov alebo vydieraných ľudí,“ vyhlásil Figeľ.

Trnka v tajnej voľbe vo štvrtok získal 74 hlasov, kandidát koalície Jozef Čentéš 73. Druhé kolo voľby bude v utorok. Ešte pred ním bude o situácii v pondelok rokovať Koaličná rada. Koalícia nevie povedať, ktorí poslanci nehlasovali za Čentéša. Koaličné strany sa navzájom obviňovali s nedôvery napriek tomu, že poslanci sa navzájom kontrolovali a hlasovacie lístky si aj fotili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu