Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Policajtom zmizlo 63 tisíc, spreneveril ich vyšetrovateľ!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Policajný vyšetrovateľ spreneveril takmer 63-tisíc eur (1,9 milióna korún), zaistených pri zásahu proti dílerom drog! Samuel Sanitra (41) pracoval na Úrade boja proti organizovanej kriminalite v Banskej Bystrici ako starší vyšetrovateľ špecialista.

Od apríla 2004 do novembra 2006 mu zverili takmer 63 tisíc eur, ktoré policajti zaistili od páchateľov drogovej trestnej činnosti. Podľa interných predpisov ich mal hneď odovzdať príslušnej prokuratúre. Peniaze si však Sanitra nechal na pracovisku v služobnej skrini. V čase od 9. novembra 2004 do 11. júna 2007 peniaze zo skrine „záhadne zmizli“. Podľa prokurátora a nakoniec aj súdu ich Sanitra použil pre seba.

Sanitru dnes súd v Banskej Bystrici poslal na tri roky do väzenia. Uznal ho za vinného zo zneužívania právomoci verejného činiteľa, zároveň musí zaplatiť túto sumu ministerstvu vnútra, rozhodnutie je právoplatné.

Expolicajt poprel, že peniaze použil pre seba a tvrdil, že mu ich ukradli. V skrini však boli aj iné peniaze a podľa súdu by bolo maximálne čudné, že zlodej by bol zobral iba peniaze od drogových dílerov. O Sanitrovi bolo tiež známe, že často stávkoval a vkladal do tipovania pomerne vysoké sumy.

Okresný súd uznal Sanitru za vinného z marenia úlohy verejným činiteľom a uložil mu tri roky podmienečne, prokurátor však žiadal inú kvalifikáciu a prísnejší trest. Odvolací senát mu vyhovel, Sanitru uznal za vinného zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Expolicajt na odvolacie konanie neprišiel, pretože je práceneschopný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu