Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rezort práce má nepoužiteľnú analýzu za 636 tisíc

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny

BRATISLAVA - Ministerstvo práce zistilo ďalšie plytvanie peňazí. Bývalé vedenie Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny si v rámci národného projektu objednalo analýzu Zvyšovanie úrovne klientskej starostlivosti na úradoch práce, sociálnych vecí a rodiny za 636-tisíc eur, ktorá mala napríklad pomôcť zlepšiť prístup zamestnancov jednotlivých úradov práce a zhodnotiť ich pozitíva a negatíva.

Podľa štátnej tajomníčky rezortu práce Lucie Nicholsonovej je však analýza nepoužiteľná a hoci by ju ústredie práce potrebovalo, štátna tajomníčka analýzu nazvala „katastrofou“.

„Išlo o výbornú vec. Určite by sme to potrebovali. Nechcem byť krutá, ale pre nás je takmer nepoužiteľná. Nie je sa veľmi od čoho odraziť, nie je veľmi na čom stavať,“ povedala na dnešnom brífingu Nicholsonová.

Na 333-stranovej analýze, ktorú vypracovala spoločnosť Developium, pracovalo 48 tzv. mystery shopperov. Právnici ministerstva momentálne hľadajú možnosť ako zmluvu s touto spoločnosťou otvoriť a získať späť čo najviac peňazí, keďže podľa Nicholsonovej išlo o neefektívne narábanie s verejnými financiami.

„Dvadsať miliónov (slovenských korún – pozn. red.) sa vyhodilo na takúto úroveň publikácie analýzy, ktorá mala pomôcť a pritom je nepoužiteľná, tak pre nás to znamená, že si budeme musieť urobiť nejakú ďalšiu analýzu,“ uviedla Nicholsonová.

Projekt bol realizovaný v roku 2009. „Gestoroval to osobný úrad, nad tým všetkým stál generálny riaditeľ. Analyzujeme ďalej, ako vzniklo to zadanie,“ vysvetlil generálny riaditeľom Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Ivan Juráš.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu