Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Obžalovaný gynekológ popiera prijatie úplatku

PEZINOK - Nikdy som od manželov Kolárikovcov žiadne peniaze nepýtal, ani som ich nezobral, vyhlásil vo svojej výpovedi na pojednávaní pred Špeciálnym súdom (ŠP) v Pezinku gynekológ Martin Š., ktorý je obžalovaný z trestného činu prijímania úplatku a inej nenáležitej výhody.

Všetky body obžaloby poprel a tvrdí, že manžel rodičky Richard Kolárik, ktorý pri policajnej akcii vystupoval ako agent, klame. Ako vysvetlil, o Marcelu Kolárikovú, ktorá u neho porodila štyri deti, sa staral niekoľko rokov. Problém nastal v júni 2003, keď po pôrode posledného dieťaťa opustila ružinovskú nemocnicu bez jeho súhlasu skôr o niekoľko dní.

Keďže sa jej manžel správal k nemu arogantne, rozhodol sa, že Kolárikovú, ktorá nepatrila do jeho rajónu, už nebude viac ošetrovať. Manželom to oznámil telefonicky a odporučil im, aby si našli iného gynekológa. Po niekoľkých mesiacoch sa však Kolárikovci opäť objavili s tým, že majú problém nájsť si gynekológa a požiadali ho, aby zobral Kolárikovú opäť do svojej opatery. Keď im niekoľkokrát vysvetlil, že to nie je možné, Kolárik mu viackrát ponúkal nejaké peniaze.

"Ja som to ignoroval," konštatoval obžalovaný. V januári 2004 ho Kolárik, už ako policajný agent, dvakrát navštívil a ponúkal peniaze. Tie však neprevzal. Pri poslednej návšteve 27. januára vtrhli do jeho ambulancie policajti. Po prehľadaní ambulancie a kancelárií peniaze našli v tretej kancelárii. Obžalovaný je presvedčený, že manželia sa mu chceli pomstiť za to, že nechcel ošetrovať Kolárikovú, a preto zinscenovali túto akciu.

Inú verziu predstavili súdu manželia Kolárikovci. Richard tvrdí, že gynekológ im po odchode manželky z nemocnice v júni 2003 zatelefonoval a rozhorčeným hlasom ich upozornil, že majú voči nemu nevybavené finančné podlžnosti. Povedal im, že sa o manželku Marcelu nebude starať, avšak odmietol im vydať kartu, kým sa s ním finančne nevyrovnajú. V podobnom duchu sa s nimi bavil aj v novembri 2003, keď od neho opätovne žiadali manželkinu zdravotnú kartu alebo ju mal opäť prijať ako pacientku.

Richarda správanie lekára nahnevalo a preto sa rozhodol obrátiť sa na políciu. Potom už v januári ako agent navštívil gynekológa aj s peniazmi, ktoré mu poskytla polícia. Úplatok sa mu nepodarilo odovzdať na prvom januárovom stretnutí, príležitosť sa naskytla až na druhý pokus, keď lekára navštívil spolu s manželkou. Richard si však dnes už nevie spomenúť, či peniaze odovzdal on alebo jeho žena.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu