Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Starenke zranil hlavu, z bytu ušiel s dvoma eurami

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/NITRA - Aj na takmer deväťdesiatročnú starenku si minulú stredu trúfol Pavol (22) v obci Maňa (okres Nové Zámky). Krátko po štvrtej popoludní počula stará žena (88) šramot za svojimi vchodovými dverami. S prekvapením zistila, že sa jej niekto snaží dostať do bytu. Nerozvážne dvere odomkla.

Pavol s kapucňou na hlave do ženy strčil a pýtal peniaze. "Vyľakaná žena pred ním začala cúvať do kuchyne a po celý čas opakovala, že peniaze doma nemá. To už zrejme páchateľovi dochádzala trpezlivosť a tak starú pani sotil na zem a kričal na ňu, že ju zabije," popísala udalosť Božena Bruchterová z nitrianskej polície.

Dôchodkyňa mladíkovi neustále opakovala, že žiadne peniaze nemá. Ten ju v zlosti udrel niekoľkokrát varechou po hlave. "Napokon našiel v kuchyni pod obrusom 2 eurá a ušiel na neznáme miesto," uviedla Bruchterová.

Starenka musela byť hospitalizovaná v nemocnici so zranením temena. Pavla zadržali už na druhý deň, ku všetkému sa priznal. S políciou nemal prvú skúsenosť. "Keďže sa obvinený dopustil lúpeže na chránenej osobe, hrozí mu trest odňatia slobody na dvanásť rokov," dodala Bruchterová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu