Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Čaplovič: Obyčajným ľuďom posielajú, čo majú povedať

Dušan Čaplovič
Dušan Čaplovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslancom okolo Igora Matoviča zvoleným za SaS, ktorí sami seba označujú ako Obyčajní ľudia, niekto posiela do rokovacej sály Národnej rady (NR) SR do počítačov texty faktických poznámok, otázok či iných vystúpení.

"Posielajú im, čo sa majú opýtať alebo čo majú povedať a oni to potom prečítajú," povedal podpredseda Smeru-SD Dušan Čaplovič.

"Laptopy majú stále otvorené. Keby ste si ich zmapovali zhora (z parlamentného balkóna), videli by ste to. Ja vidím, že keď sa prihlasujú do faktických pripomienok, tak čakajú na ten svoj počítač, kedy im oznámi, že im niečo príde," poznamenal Čaplovič.

"To si všimnete, že to nehovoria z hlavy, ani že to nemajú napísané rukou, ale že to majú priamo v počítači a ten ich asistent alebo tie tímy, čo na nich robia, im celú tú faktickú pripomienku, alebo otázky napíšu a oni to potom prečítajú," odhadol podpredseda Smeru-SD.

Matoviča tieto slová pobúrili. "Nikdy, nikdy sa nestalo, že by mi cez môj notebook niekto niečo posielal, trebárs SaS-ka, alebo medzi nami, že by niekto niekomu niečo povedal, čo má povedať," zdôraznil. "Novinári sú nám za chrbtom (na parlamentom balkóne) a ktorýkoľvek fotograf hore, keby chcel, tak si priblíži moju obrazovku a vidí, keď tam niečo mám, či si to píšem sám alebo či mi to od niekoho prišlo," dodal. Dokonca by sa podľa neho dala zhora cez teleobjektív prečítať aj adresa toho, kto by mu "našepkával". "Ak toto pán Čaplovič naozaj tvrdí, tak si osobne myslím, že má problém so stareckou demenciou," vyhlásil Matovič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu