Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Poslanci Smeru sa boja predsedu, tvrdí Matovič

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Štyria poslanci z klubu SaS okolo Igora Matoviča napĺňajú svoj poslanecký mandát slobodne a verejný záväzok, že do konca volebného obdobia zostanú súčasťou poslaneckého klubu SaS, ktorý v lete prezentovali verejnosti, je prejavom ich slobodnej vôle. S neslobodou podľa nich majú problém skôr poslanci Smeru-SD.

"Myslíme si, že žiadny súdny človek naše vykonávanie mandátu nemôže ani náznakom považovať za neslobodné, keďže nemáme najmenší problém sa kedykoľvek vyjadrovať kriticky aj ku strane SaS. Sme skôr toho názoru, že slobodne svoj mandát nevykonávajú práve poslanci strany Smer, ktorí sa boja vysloviť svoj názor v strachu, že by sa dostali do nemilosti svojho predsedu. Nazdávame sa tiež, že poslanci strany Smer sú za takýto pätolizačský prístup veľmi lukratívne odmeňovaní," uviedli Obyčajní ľudia.

Poslankyňa Národnej rady SR za Smer-SD Renáta Zmajkovičová, ktorá považuje ich prísľub z 2. augusta za reverznú dohodu, ktorou pravdepodobne porušili poslanecký sľub, mala podľa štvorice zákonodarcov z titulu svojej funkcie konať už pred tromi mesiacmi, keď sa o verejnom prísľube dozvedela.

"S obvinením však prichádza až dnes, deň potom, ako sme verejne kritizovali predošlú vládu zo straníckych čistiek v štátnej správe. Celú túto aktivitu pani poslankyne Zmajkovičovej preto považujeme za trápne pokrytecké divadlo, ktorým len opakovane dokazuje svoju nekompetentnosť zastávať funkciu predsedníčky Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií," uzatvárajú poslanci okolo Matoviča.

Zmajkovičová dnes podala podnet, aby sa vecou zaoberal mandátový a imunitný výbor. Členovia hnutia Obyčajní ľudia zdôrazňujú, že v dokumente vyslovili morálny záväzok svojim voličom, budú presadzovať svoje názory v rámci klubu SaS.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu