Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Čaplovič takmer dostal absenciu za vyrušovanie

Dušan Čaplovič
Dušan Čaplovič (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Pán poslanec opustite rokovaciu sálu, za dnešný deň vám dávam absenciu, adresoval v závere včerajšieho druhého rokovacieho dňa 8. schôdze Národnej rady SR predseda parlamentu Richard Sulík Dušanovi Čaplovičovi zo Smeru-SD.

Čaplovič rozprával napriek tomu, že nemal slovo a Sulík ho opakovane vyzýval, aby nerušil schôdzu. Predseda parlamentu svoj krok odôvodnil tým, že keď poslanec narúša pokoj v rokovacej sále, môže ho podľa rokovacieho poriadku vykázať von a tým pádom mu dať absenciu. Slovná roztržka vznikla počas rozpravy k novele zákona o štátnom občianstve. Čaplovič sa potom Sulíkovi ospravedlnil s tým, že „uletel,“ keďže ho „urazili urážky predrečníkov,“ čo Sulík akceptoval.

K návrhu novely zákona o štátnom občianstve sa rozpútala v sále živá diskusia. Biť sa v parlamente do pŕs a predbiehať sa, kto je väčší Slovák, je však podľa podpredsedu parlamentu Milana Horta z SDKÚ-DS zbytočné. Reagoval tak na viaceré vystúpenia opozičných poslancov, ktorí koaličný návrh novely kritizovali. Podľa nich to nie je krok správnym smerom, ale ústupok Budapešti.

Do rozpravy o novele sú prihlásení ešte štyria poslanci. Schôdza bude pokračovať v piatok od 9:00.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu