Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Fico naznačil, že by generálneho prokurátora prijal

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Expremiér Robert Fico naznačil, že by v prípade ponuky prijal funkciu generálneho prokurátora. Pomohol si pritom prirovnaním z oblasti profesionálneho futbalu.

„Viete, ako to povedal, myslím, že to povedal Hamšík, futbalista, ktorý povedal, že sa strašne dobre cíti v tom talianskom tíme, v ktorom je, že dokonca predĺžil s nimi zmluvu, ale že ponuka z Manchester United by sa ťažko odmietala, takže to je nejaká moja odpoveď,“ uviedol v televízii TA3.

„Teoreticky to možné je, myslím si, že by sme ho určite nepustili,“ reagoval Robert Kaliňák. Bývalý premiér zostal po víkendovom sneme podľa očakávania v kresle predsedu najsilnejšej opozičnej strany Smer-SD. Vo voľbách nemal protikandidáta.

Šéf strany Most-Híd Béla Bugár to za dobrý nápad nepovažuje. „Poznáme pána Fica práve vtedy, keď bol premiérom a akým spôsobom povedzme zasahoval cez tlačovku do vyšetrovania napríklad pri Hedvige (Malinovej),“ reagoval.

Fico mal aj v minulosti ambície stať sa generálnym prokurátorom, vtedy však nespĺňal podmienku veku, tvrdila televízia. Za generálneho prokurátora pritom môže byť vymenovaný len prokurátor, ktorý dosiahol vek najmenej 40 rokov a ktorý aspoň päť rokov vykonával justičnú prax.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu