Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Cintoríny sú počas "dušičiek" prístupné až do večera

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Počas obdobia Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých sú cintoríny prístupné verejnosti od siedmej hodiny ráno do ôsmej hodiny večer. V Bratislave budú fungovať v predĺženom režime do ôsmeho novembra, v Trenčíne ešte o dva dni dlhšie.

V záujme bezpečnosti návštevníkov nebude v hlavnom meste povolený vjazd na pohrebiská pre žiadne motorové vozidlá. Opatrenie bude platiť od 30. októbra do 2. novembra. Výnimku tvorí zdravotná služba, polícia a hasiči.

Na cintorín je rovnako zakázaný napríklad vstup na bicykli, kolobežke, korčuliach a podobne, ako aj vstup so zvieraťom. Informoval o tom riaditeľ bratislavského mestského pohrebníctva Marianum Miloslav Hrádek.

Trenčianske cintoríny budú počas sviatkov otvorené o štyri hodiny dlhšie. Rozšírené otváracie hodiny na všetkých 12 pohrebiskách budú platiť až do 10. novembra. Ako informovala hovorkyňa mesta Erika Ságová, cintoríny budú otvorené od 7.00 do 20.00 h a správca a prevádzkovateľ mestských cintorínov finišuje s kosením trávy, zberom popadaného lístia, úpravou drevín a chodníkov.

Ako dodala, pripravené sú už i veľkokapacitné kontajnery. Na bezpečnosť a zvýšený nápor pozostalých budú dohliadať posilnené hliadky mestskej polície.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu