Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Cintoríny sú otvorené dlhšie, dohliadať bude aj polícia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Od dnešného dňa až do 8. novembra sú cintoríny v Bratislave otvorené od 7:00 do 20:00, v súvislosti so Sviatkom všetkých svätých bude posilnená aj bezpečnosť či doprava. Uviedol to riaditeľ pohrebníctva mesta Bratislava - Marianum Miloslav Hrádek.

Dopravná polícia bude podľa neho v okolí cintorínov zabezpečovať dopravu, regulovať parkovanie, poprípade strážiť motorové vozidlá. "Budú monitorovať cintoríny ako také, budú dohliadať na bezpečnosť a poriadok na cintorínoch, a to isté bude robiť aj mestská polícia. Väčšinou spolu hliadkujú jeden štátny a jeden mestský policajt," uviedol Hrádek.
 

Úlohou organizácie Marianum je podľa Hrádeka vzhľadom na prevádzkový poriadok starať sa predovšetkým o priestranstvo - údržbu zelene či komunikácií, ale nie dohliadať na bezpečnosť. "Môžeme dohliadať na poriadok, ale od toho má tento štát zriadené špeciálne zložky, či už armádu, alebo mestskú a štátnu políciu. My sme požiadali štandardne, tak ako každý rok, mestskú a štátnu políciu o pomoc. Samozrejme, budeme dohliadať na poriadok, čo sa týka odpadkov a iných vecí na cintoríne, ale chcieť po správe cintorínov aby zabezpečovala bezpečnosť, ktorá patrí niekomu inému, to nie sme schopní," uviedol Hrádek. Podľa neho je dôležitá prevencia. Návštevníci by nemali na cintorín zbytočne nosiť tašky a kabelky, ktoré mi tam môže niekto ukradnúť, rovnako je dôležité nenosiť na cintoríny cennosti a šperky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu