Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Polícia pred "dušičkami" posilňuje hliadky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, ale aj na situáciu v okolí cintorínov, bude od piatku do pondelka dohliadať viac policajných hliadok. Dopravní policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na parkoviskách a príjazdových cestách k cintorínom.

Dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách a hlavných cestných ťahoch. "Pozornosť budeme venovať najmä disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky, ako aj ich správaniu voči chodcom. Budeme pôsobiť preventívne, zistené priestupky budeme riešiť podľa závažnosti, tentoraz hlavne formou dohovoru. Avšak k vodičom, ktorí hrubým spôsobom porušia dopravné predpisy a svojou jazdou ohrozia iných vodičov a chodcov, budeme nekompromisní,“ uviedol viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel.

Polícia varuje aj pred zlodejmi. V autách by nemali zostávať žiadne cennosti, dôležité je vozidlo dôkladne zamknúť, taška v aute hoci aj prázdna, zlodeja ľahko priláka. Návštevníci cintorínov by si kabelky a príručné tašky nemali odkladať na hroby a nechávať ich bez dozoru, zlodeji totiž využijú každú šancu.

Hliadky dopravnej a poriadkovej polície sa v týchto dňoch zamerajú aj na kontrolu pneumatík, u cyklistov zase na používanie ochranných prílb a vybavenie bicyklov. Policajti budú upozorňovať na potrebu používania reflexných prvkov. Vodičom odporúčajú, aby si skontrolovali osvetlenie vozidla či funkčnosť stieračov. Polícia žiada vodičov o zvýšenú ohľaduplnosť a trpezlivosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu