Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na "dušičky" zhustne doprava, pribudne vlakov i policajtov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŽILINA - So zhustenou premávkou na Slovensku v období Sviatku Všetkých svätých by mali oddnes rátať motoristi. Nápor by mal postupne ustať v pondelok večer. So zvýšenou opatrnosťou bude potrebné jazdiť najmä v Bratislave a jej okolí, pretože mnoho ľudí zamestnaných v hlavnom meste strávi predĺžený víkend s príbuznými v regiónoch.

Dnes to potvrdili zástupcovia Stella Centra mapujúceho dopravnú situáciu. Posilní sa i vlaková doprava, na cestách a v okolí cintorínov pribudne policajtov.

"Premávka zhustne, ale vážnejšie problémy neočakávame, lebo na slovenských cestách sa v súčasnosti jazdí bez výraznejších dopravných obmedzení. Situáciu by mohlo skomplikovať akurát prípadné sneženie," poznamenal Vladimír Michal zo Stella Centra. Upozornil, že počas "dušičiek" si bude treba dávať pozor na takzvaných sviatočných šoférov, ktorí vyrážajú na cesty len pár krát v roku. Na cestách, križovatkách a v okolí cintorínov pribudne od piatka do pondelka tiež policajných hliadok. Tie budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku.

"Pozornosť budeme venovať najmä disciplíne a ohľaduplnosti účastníkov cestnej premávky, ako aj ich správaniu voči chodcom. Budeme pôsobiť preventívne, zistené priestupky budeme riešiť podľa závažnosti, tentoraz hlavne formou dohovoru," dodal policajný viceprezident Ľubomír Ábel. Návštevníkov cintorínov zároveň vyzval, aby si v autách nenechávali doklady a cenné veci. Kabelky a tašky by si ľudia nemali odkladať ani na hroby.

Cintoríny a ich okolie totiž každoročne na "dušičky" lákajú aj zlodejov. Počas sviatkov bude premávať aj viac vlakov. Železničná spoločnosť Slovensko vypraví od štvrtka do utorka 24 posilových vlakových súprav. Mimoriadne vlaky budú premávať napríklad medzi Bratislavou a Košicami, Bratislavou a Prievidzou alebo Prahou a Košicami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu