Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vranovský funkcionár SaS inzultoval rozhodcu!

Diskusia po zápase Zobraziť galériu (2)
Diskusia po zápase

BRATISLAVA - Emócie zjavne nezvládol počas futbalového zápasu oblastnej ligy funkcionár SaS vo Vranove nad Topľou Martin Palenčík. Po odpískaní penalty sa aj s ďalším hráčom vrhol na rozhodcu. Jeho spoluhráč zasadil arbitrovi úder do hlavy, po ktorom spadol na zem. Do ležiaceho muža ešte kopol Palenčík.

K inzultácii došlo v 84. minúte zápasu najnižšej ligy medzi Slovenskou Kajňou a Nižným Hrabovcom za stavu 1:0 pre domácich. Obaja nastúpili v drese hostí. Svedomie si však Palenčík po zápase nespytoval, celú záležitosťou komentoval aj na sociálnej sieti. Vedenie strany bude podľa hovorkyne rozhodovať o jeho vylúčení.

S mladým funkcionárom sa nám za celý deň spojiť nepodarilo, jediné jeho vyjadrenie sme zachytili na Facebooku. "Dnes som napol inzultoval rozhodcu. Pozor na mna :D” a "Som si troška donho kopol :D," komentoval udalosť. "Do ležiaceho sa nekope...to vie kazdy geroj," odpovedali mu.

"Udreli ma do hlavy, až som spadol na zem," popísal situáciu napadnutý rozhodca Dávid Ulian. "Či to bola päsť, či facka, na to si nespomínam, odohralo sa to veľmi rýchlo. Martin Palenčík bol ten, ktorý do mňa na zemi kopol, keď som si kryl hlavu," dodal.

Inzultáciu videl aj tréner domácich Štefan Vasiľko. "Odohralo sa to po odpískaní penalty, dvaja hráči z Hrabovca prišli k rozhodcovi, ktorému počas celého zápasu nadávali. Rozhodca dostal údery do hlavy a kopanec. Všimol som si, že ho zranili na krku. Okamžite po inzultácii sa zápas ukončil, útočníkov odviedli do šatne," popísal incident.

Menej presne videl tréner Nižného Hrabovca Ján Stuľak, v ktorého farbách nastúpil práve Palenčík. "Padla jedna facka, proste ako na futbale. Nevidel som to dobre, možno ho Palenčík kopol do nohy," uviedol.

Oboch hráčov si predvolala disciplinárna komisia, jej výsledok by mal byť známy ešte dnes. Prvému z hráčov, ktorý rozhodcu dostal na zem, hrozí polročný dištanc. "Palenčíkovi ročný, možno ešte dlhší. Klubu sa v týchto prípadoch zvykne udeliť pokuta od 500 eur," informoval sekretár oblastného futbalového zväzu Milan Bujko.

Dedinský zápas vo Vranovskom okrese sa dostane až na rokovanie vedenia strany do Bratislavy. "Pán Palenčík je okresným reprezentantom strany," potvrdila Tatiana Tóthová z SaS. "Republiková rada bude v utorok rozhodovať o jeho vylúčení zo strany," dodala.

Vranovský funkcionár SaS inzultoval
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu