Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obvinili advokáta, ktorý kandidoval za SDKÚ

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Vo väzbe pred niekoľkými dňami skončil právnik z Hlohovca, ktorý mal "poradiť" svedkovi, ako má vypovedať proti jeho klientovi. Advokát Peter P. (32) v minulosti kandidoval za SDKÚ.

Ako dnes informovala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová, obvinili aj svedka. Obom hrozí až osemročné väzenie.

"Vyšetrovateľ Úradu boja proti organizovanej kriminalite obvinil z trestného činu krivej výpovede a krivej prísahy dve osoby, advokáta a svedka," uviedla. Advokát svedka údajne naviedol, aby vypovedal tak, že spochybní obvinenie jeho klienta. "Inštrukcie mu poslal prostredníctvom SMS správy. Ivan S. sa ich držal a vypovedal nepravdivo," poznamenala hovorkyňa. Advokáta i svedka koncom minulého týždňa vzali do väzby.

Advokát je podľa nej obhajcom aj v iných prípadoch závažných trestných činov. V minulosti vraj zastupoval napríklad Milana Andrášika, odsúdeného v prípade vraždy študentky Cervanovej. Okrem toho chcel byť poslancom mestského zastupiteľstva v Hlohovci; voľby budú 27. novembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu