Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Advokát Rehák poprel, že by vydieral účtovníčku

Ladislav Rehák
Ladislav Rehák

BRATISLAVA - Bratislavský advokát Martin Rehák dnes pred súdom poprel, že by vydieral bývalú účtovníčku firmy svojho otca, známeho podnikateľa Ladislava Reháka. Účtovníčka Andrea Klabniková naopak po otvorení procesu opisovala, ako sa jej Rehák údajne vyhrážal. Rehákovci totiž od nej žiadali peniaze, ktoré im podľa polície spreneverila.

"Celá výpoveď je vykonštruovanou, účelovou záležitosťou s cieľom zbaviť sa vlastnej trestnej zodpovednosti, ako aj povinnosti vrátenia dlhu," uviedol advokát Rehák, ktorý chce svoju nevinu pred súdom obhájiť aj s pomocou troch advokátov. Hrozí mu totiž väzenie na dva až šesť rokov.

"Martin sa ma opýtal, či mi má jednu vraziť," spomínala Klabniková na stretnutie s konateľom firmy Apores Ladislavom Rehákom a jeho synmi v októbri 2006, kde od nej žiadal vrátenie peňazí, ktoré chýbali v pokladni. Rehákovci sa jej údajne vyhrážali, že jej rodičia a sestra prídu o prácu. Okrem toho vraj hrozili, že ona i jej kamarát môžu dostať bitku.

Rehák jej tvrdenia odmietol, s účtovníčkou vraj problém riešili pokojne. Dlh v hodnote päť miliónov korún (podľa konverzného kurzu asi 165.970 eur) podľa neho sama uznala. Nezaúčtovaných však bolo 2,4 milióna Sk (79.665 eur), ktoré účtovníčka vybrala z účtov firmy pred výpoveďou.

Klabniková tvrdila, že priznanie dlhu podpísala pod hrozbami násilia a sľúbila, že peniaze zoženie, lebo sa obávala o svojich blízkych. Vraj sa jej vyhrážali aj znásilnením jej sestry. Odvtedy, čo mladá žena vydieranie oznámila, sa stala chráneným svedkom. Pred súd ju zamaskovanú priviedli špeciálne jednotky z neznámeho miesta, kde ju polícia ukrýva.

Martin Rehák, ktorého meno sa v minulosti objavilo na takzvaných mafiánskych zoznamoch, dnes naopak tvrdil, že to bol on, kto mal obavy. Mladá žena podľa neho mala pofidérne kontakty. A tak keď ju viedli k notárovi na podpis zápisnice o dlhu, zavolal si svojich známych Rolanda Zdichavského a Róberta Janečka. Práve Janeček, ktorý bol obžalovaný aj z útoku na študenta Daniela Tupého a následne oslobodený, ju podľa obžaloby kopol do brucha. Dnes tvrdil, že v živote žiadnu ženu neudrel.

Či naozaj Klabniková obrala svojho bývalého šéfa o peniaze, polícia stále vyšetruje. Pred súd zatiaľ v postavení obžalovanej nepredstúpila, keďže prípad polícii vrátili na došetrenie. Z jej vydierania boli v minulosti obvinení aj Ladislav Rehák a jeho ďalší syn Juraj, prokuratúra však stíhanie zastavila. Pre obvinenie z vydierania polícia koncom roka 2006 zadržala Reháka, podpredsedu predstavenstva spoločnosti Orange a jeho synov. Vo väzbe zostal len Martin Rehák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu