Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zelník: Šetrenie na platoch poslancov je len dym a oblaky

Štefan Zelník
Štefan Zelník (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Šetrenie na platoch poslancov NR SR je podľa Štefana Zelníka len dym a oblaky, ktoré vypúšťa Iveta Radičová s vládou, aby mohli bezprecedentne šafáriť s peniazmi. "Vláda rozdelila odmeny vo výške 78 000 eur. Za sto dní vláda dala obrovské čiastky na odmeny," povedal Zelník.

Podľa neho návrh predsedu NR SR Richarda Sulíka na šetrenie na poslancoch nie je dobrý, lebo nevnáša poriadok do financovania. "Ako je možné, že hovorca ministerstva vnútra má plat 3 000 eur a k dispozícii auto a telefón? Je tá funkcia tak psychicky a fyzicky náročná, že takto štedro ho odmeňujeme? Robí sa táto dymová clona, aby si poslanci znížili platy, aby sme zakryli takéto šafárenie s peniazmi? Toto je dôvod venovať celú pozornosť NR SR a pod lampou je najväčšia tma," vyhlásil Zelník.

Šéf Národnej rady SR Richard Sulík (SaS) navrhuje znížiť platy poslancov o dvojnásobok deficitu za predchádzajúci rok. Sulík chce znižovať aj paušálne náhrady pre poslancov, znížia sa i náklady na asistenta poslanca a nájom poslaneckej kancelárie zo súčasných 2 500 eur na 2 025 eur. Rovnako sa zníži odstupné pre poslanca z terajších piatich platov na tri. Nové pravidlá budú platiť i pre Účelové zariadenie Národnej rady SR v Častej-Papierničke, kde nocľah pre „bežných“ ľudí zlacnie a zdražie pre poslancov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu