Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Fico bude naďalej predsedom, po voľbách nemá na výber

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Robert Fico bude kandidovať na post predsedu Smeru-SD aj na sneme, ktorý bude 13. novembra v Ružomberku, pretože nemá iné riešenie.

„Za podmienok, za ktorých Smer vyhral voľby, pri takomto dominantnom výsledku, pri určitom záväzku, ktorý máme vo vzťahu k voličom, ja nemám iné riešenie, keby som aj chcel mať,“ povedal Fico v rozhovore. Snem bude rozhodovať nielen o predsedovi, ale delegáti zvolia nové vedenie strany. Fico neočakáva nejaké zmeny.

„Ja teraz hovorím o predsedníctve. Nejde teraz len o podpredsedov, pretože najvýznamnejším orgánom v medzisnemovom období je u nás predsedníctvo. To je orgán, ktorý rozhoduje o mnohých vážnych otázkach. Ja hovorím o tomto orgáne, že by nemal prejsť nejakými závažnými zmenami,“ povedal Fico.

Podľa informácií by však mali skončiť vo funkciách niektorí podpredsedovia strany. Smer-SD ich má šesť. Vo funkcii by nemal pokračovať Igor Federič, ktorý bol v minulom volebnom období vedúcim úradu vlády. Vo funkcii by ho mal nahradiť bývalý štátny tajomník na ministerstve financií a dnes poslanec NR SR Peter Kažimír.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu