Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

STV hrozí v roku 2011 vysoká strata, zruší Trojku

Slovenská televízia
Slovenská televízia

BRATISLAVA - Verejnoprávnej Slovenskej televízii (STV) hrozí na budúci rok strata 37 miliónov eur, čo je vyše dvojnásobok plánovaného tohtoročného výsledku. Dôvodom je pokles výnosov z poplatkov či nižšie príjmy z reklamy. Vedenie televízie chce šetriť prepustením časti pracovníkov, zvýšením počtu repríz a zrušením športového kanálu.

Napísal to portál Mediálne.sk, ktorý sa odvolal na programový koncept a ďalšie materiály STV. O zrušení Trojky sa už dlhší čas špekulovalo, generálny riaditeľ STV televízie Štefan Nižňanský však nedávno úvahy o vypnutí kanálu v tomto roku poprel. Zámery na rok 2011 Nižňanský oficiálne predstaví neskôr.

Okrem zrušenia Trojky, ktorá vysiela od augusta 2008, by mali televíziu opustiť asi tri desiatky zo zhruba tisícky zamestnancov. Počet vyrobených hodín programu má podľa Mediálne.sk klesnúť v porovnaní s tohtoročným plánom o vyše 2400 hodín na 3183 hodín.

Verejnoprávna televízia počíta v roku 2011 s príjmami vo výške 67,3 milióna eur, čo je o necelých desať miliónov eur menej ako sa očakáva v tomto roku. Minister kultúry Daniel Krajcer (SaS) minulý týždeň ohlásil, že by chcel zlúčiť STV s verejnoprávnym Slovenským rozhlasom. Tento zámer kritizovala Rada STV, ktorá na činnosť televízie dozerá; podľa nej si chce vláda verejnoprávne médiá podriadiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu