Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Inšpekcia našla v kauze Malinová len administratívne chyby

Hedviga Malinová
Hedviga Malinová (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Len administratívne chyby zistila inšpekcia ministerstva vnútra pri preverovaní postupu polície v prípade údajného napadnutia Hedvigy Žákovej Malinovej. Napísali to dnes Hospodárske noviny s odvolaním na ministerstvo.

Advokát mladej ženy závery spochybnil, spokojnosť naopak netajil bývalý minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD).

Žáková Malinová tvrdila, že ju v Nitre napadli dvaja nakrátko ostrihaní muži, keď ju počuli hovoriť po maďarsky. Polícia ju však obvinila, že si prepadnutie vymyslela. Prípad z roku 2006 vzbudil veľkú pozornosť, keďže sa odohral krátko po nástupe vlády Roberta Fica (Smer-SD), ktorej súčasťou bola aj SNS obviňovaná z nacionalizmu.

Na inšpekciu sa po nástupe do funkcie obrátil nový minister Daniel Lipšic (KDH). "Išlo o administratívne nedostatky pri vedení vyšetrovacieho spisu," citoval denník stanovisko ministerstva vnútra. Aké chyby policajti urobili, ministerstvo bližšie nespresnilo. O treste za pochybenia sa zrejme rozhodne na budúci týždeň, doplnili noviny.

"Ak by rezortu skutočne záležalo na prešetrení kauzy, tak by vypočuli pani Žákovú. Ale ani ju, ani mňa nikto v tejto veci neoslovil," reagoval pre HN advokát Žákovej Malinovej Roman Kvasnica. Tvrdil, že spis bol falšovaný a mohlo dôjsť aj k zneužitiu právomocí verejného činiteľa.

"Ukázalo sa, že polícia postupovala správne. Administratívne chyby sa môžu udiať. Veď to znamená, že boli zle číslované stránky alebo zle vedená archivácia," vyhlásil exminister Kaliňák, ktorý čelil pre kroky polície v tomto prípade kritike.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu