Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

HN: Polícia pri vyšetrovaní prípadu Malinovej pochybila

Hedviga Malinová- Žáková
Hedviga Malinová- Žáková (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Polícia urobila chyby pri vyšetrovaní prípadu študentky Hedvigy Malinovej (v súčasnosti Žákovej), ktorú údajne napadli po tom, čo ju počuli hovoriť po maďarsky. S odvolaním sa na vyjadrenie ministerstva vnútra to dnes napísali Hospodárske noviny.

Previerku vyšetrovania mediálne sledovaného prípadu nariadil nový minister vnútra Daniel Lipšic (KDH). "Sekcia kontroly a inšpekčnej služby zistila pochybenia pri vedení vyšetrovacieho spisu," povedala Lucia Garajová z tlačového oddelenia ministerstva. Nedostatky podľa nej našli v niektorých zápisoch. Detaily nezverejnila, kontrola sa ešte neskončila. Žákovej advokát Roman Kvasnica reagoval, že polícia pri kontrole nájde ešte veľa chýb.

Polícia v roku 2006 asi po mesiaci vyšetrovania údajného napadnutia študentky prípad uzavrela s tým, že si ho vymyslela. Denník pripomenul, že za klamárku ju na tlačovej besede označil vtedajší minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). Prípad prispel k zhoršeniu slovensko-maďarských vzťahov. Polícia Žákovú neskôr obvinila z krivej výpovede.

O prípadnom podaní obžaloby má rozhodnúť Generálna prokuratúra, ktorá čaká na doplnenie lekárskeho posudku. Niektorí lekári totiž nesúhlasili s posudkom, podľa ktorého sa Malinová pri údajnom incidente do pery pohrýzla sama.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu