Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Dzurinda sa stretne s Hillary Clintonovou

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí Mikuláš Dzurinda odcestoval dnes na oficiálnu návštevu Spojených štátov amerických, počas ktorej sa stretne so svojou rezortnou kolegyňou Hillary Clintonovou.

Šéf slovenskej diplomacie sa na Slovensko vráti v utorok 19. októbra. "Obaja ministri budú hovoriť o slovensko-amerických vzťahoch, aktuálnych zahraničnopolitických a bezpečnostných témach vrátane vývoja v Afganistane a o spolupráci medzi EÚ a USA v regióne západného Balkánu," priblížil hovorca ministerstva Ľuboš Schwarzbacher.

Okrem šéfky americkej diplomacie sa Dzurinda stretne aj s predstaviteľmi Pentagónu a Národnej bezpečnostnej rady USA. O nových technológiách bude minister hovoriť so šéfom Národnej akadémie vied USA pre inovácie, technológie a podnikanie Charlesom Wessnerom.

Na pôde Obchodnej komory USA predstaví minister Dzurinda zástupcom amerických firiem a finančných spoločností príbeh ekonomickej transformácie SR. Expertnému publiku v interaktívnej diskusii priblíži podmienky a príležitosti na ďalší rozvoj obchodu a investícií medzi oboma krajinami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu