Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Martin Chren by mal odstúpiť, myslí si Matovič

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanec za stranu Sloboda a Solidarita a šéf združenia Obyčajní ľudia Igor Matovič si myslí, že aj štátny tajomník rezortu hospodárstva Martin Chren by mal v súvislosti s kauzou Hayekovci odstúpiť tak, ako to už ohlásil ďalší bývalý spolumajiteľ firmy Hayek Consulting Ivan Švejna.

"Ja osobne by som na jeho (Chrenovom) mieste odstúpil, lebo si myslím, že nemá zmysel presviedčať verejnosť o niečom, čo sa presvedčiť nedá," povedal Matovič v relácii STV O päť minút dvanásť. Krok štátneho tajomníka ministerstva dopravy Ivana Švejnu (Most-Híd), ktorý už po mediálnom tlaku v záujme chrániť nadáciu a vlastnú stranu ohlásil svoje odstúpenie, Matovič ocenil. "Odstúpenie pána Švejnu osobne kvitujem," povedal.


Matovič si myslí, že v momente, ako sa prevalila táto kauza bolo najrozumnejšie riešenie dať prípad prešetriť Najvyššiemu kontrolnému úradu. "Je to inštitúcia, ktorá je určená na to, aby práve v takýchto veciach rozhodovala v takýchto veciach a povedala, či je niekto vinný alebo nie je vinný a vyriekla nejaký rozsudok," myslí si Matovič.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu