Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

HZDS chcelo od ministerstva faktúru za letáky, tvrdí Simon

Zsolt Simon
Zsolt Simon (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ľudová strana - Hnutie za demokratické Slovensko chcelo od Ministerstva pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja SR, aby faktúru za výrobu 25-tisíc kusov predvolebných letákov zaslalo na ústredie strany.

O veci dnes informoval na tlačovej besede minister pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja Zsolt Simon (Most-Híd). Na ministerstvo prišiel 28. septembra list od ústrednej tajomníčky ĽS-HZDS Ivany Kaprálikovej.

"Fakturácia tejto objednávky pre ministerstvo pôdohospodárstva SR bola vykonaná omylom, čiže išlo o omyl, nie o úmysel. Preto Vás žiadam, aby ste zaslali faktúru v celkovej sume 8 250 eur na ústredie ĽS-HZDS, ktorá následne túto faktúru uhradí," prečítal Simon z listu od Kaprálikovej. "HZDS sa priznalo, ministerstvu posiela účet," zhodnotil Simon. Uviedol, že strana Vladimíra Mečiara nereagovala na výrobu letákov cez ministerstvo až do 23. septembra, keď s kauzou verejne vyrukoval. Ministerstvo pod vedením Simona podalo v súvislosti s touto kauzou trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. "Tento list, ktorý sme dostali z ústredia ĽS-HZDS, som poslal na doplnenie spisového materiálu," uviedol Simon. Uviedol tiež, že faktúru už ĽS-HZDS poslali. "Pre mňa zostáva len dúfať, že HZDS aj do budúcna v prípade zistenia takýchto alebo podobných faktúr uzná záväzok a zaplatí," skonštatoval minister.

Ministerstvo pôdohospodárstva pod vedením Vladimíra Chovana (ĽS-HZDS) dalo podľa súčasného šéfa rezortu Zsolta Simona vytlačiť a zaplatilo za tlač predvolebných letákov ĽS-HZDS, pričom malo ísť oficiálne o letáky na Agrokomplex. Išlo o 25 000 letákov za 8 250 eur. Podľa Simona sa letáky za štátne peniaze tlačili v máji tohto roku a nemohlo sa to udiať bez vedomia Chovana. Objednávka sa platila podľa Simona z kancelárie ministra, zadaná bola telefonicky Výskumnému ústavu potravinárskemu. Po predlohu si ľudia z ústavu museli prísť na ministerstvo, bola na CD. Minister tvrdí, že spozornel preto, lebo Agrokomplex má vlastnú tlačiareň. Podľa Simona niektorí ľudia, ktorí boli do toho prípadu zapojení, to celé dali na papier.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu