Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Rusko záhadne rokoval s Mečiarom

Minister hospodárstva Pavol Rusko
Minister hospodárstva Pavol Rusko

BRATISLAVA - Minister hospodárstva Pavol Rusko, ktorého flek sa ocitol v ohrození po škandále so zmenkami, tajne „kul pikle“ s predsedom HZDS Vladimírom Mečiarom. Predseda koaličnej SMK Béla Bugár neverí, že Rusko dôveryhodne vysvetlí, z akých peňazí splatil svoje zmenky za 100 miliónov Sk.

Rusko sa s Mečiarom stretol práve v čase, keď predseda KDH Pavol Hrušovký vyzýval premiéra, aby Ruska odvolal z postu ministra. Zatiaľ nie je jasné, či sa radili o kríze v koalícii. Stretnutie oboch politikov potvrdil aj Ruskov hovorca Maroš Havran. "Vladimír Mečiar bol v utorok na ministerstve hospodárstva," povedal pre denník Pravda. Podľa neho išlo o rokovanie o novele ústavy z dielne HZDS. V tak zložitej vnútropolitickej situácii, aká na Slovensku momentálne je, je však málo pravdepodobné, že by obaja politici rokovali o ústave.

K vážnemu stavu vo vládnej koalícií sa vyjadril aj predseda SMK Béla Bugár. Osobne si myslí, že Rusko celú kauzu „neustojí“, pretože nedokáže vysvetliť ako splatil nebohému podnikateľovi Ľubomírovi Blaškovi zmenky v hodnote 100 miliónov Sk. Podpredseda ANO Jirko Malchárek označil za špekulácie medializované informácie, podľa ktorých podpredsedovia ANO presadzujú odstúpenie Pavla Ruska z funkcie ministra hospodárstva. "Trošku ma mrzí, že sa viac píše, ako je. Neviem odkiaľ majú všetci informácie, pretože my sa začíname vážne touto témou zaoberať až na predsedníctve," vyhlásil Malchárek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu