Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Mečiar chce skrotiť KDH!

Expremiér tvrdí, že nedovolí, aby po voľbách kádeháci ovládli silové rezorty.
Expremiér tvrdí, že nedovolí, aby po voľbách kádeháci ovládli silové rezorty.

BRATISLAVA - Predseda HZDS Vladimír Mečiar opäť analyzoval a rozprával o všetkých, len nie o sebe. Expremiér nechce, aby v prípade povolebnej spolupráce Hrušovského kádéháci zastávali tzv. silové rezorty - vnútro, spravodlivosť a obrana. S kým však chce prípadne po voľbách vládnuť, zatiaľ ešte nevie.

"Otvorene hovorím, že kresťanskí demokrati nesmú viac dostať silové rezorty. Takisto už nesmie vzniknúť stav, že niekto bude prerozdeľovať spoločenské prostriedky bez zákonov a pravidiel," povedal expremiér. Nové vládne zoskupenie po parlamentných voľbách bude podľa Mečiara koalíciou cieľov, ktorá sa dohodne na zladení svojich programových a personálnych záujmov. Mečiar sa domnieva, že povolebné usporiadanie pravdepodobne prinesie mix dnešných blokov koalície a opozície.

Súčasným koaličným stranám vyčíta líder HZDS nesúlad cieľov. SMK má podľa neho sklon k autonómii, kresťanskí demokrati majú príliš inkvizičné metódy a v školstve zlyhali. ANO podľa neho hovorí, že ak nebude kórejská firma, nebude vláda a SDKÚ pod tlakom verejnosti a vlastných koaličných partnerov chváli všetko nekriticky, čo sa stalo aj tam, kde treba byť kritický. Mečiar chce vo februári budúceho roka predstaviť svoju víziu, aké zmeny bude potrebné pripraviť. "Dovtedy sa musí vyjasniť aj to, kto sú možní partneri," povedal Mečiar.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu