Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Šéf štátneho podniku zhrabol odmenu 3 000 000 Sk!

TRENČÍN - Šéfovať štátnemu podniku môže byť celkom dobrý džob. Riaditeľ Leteckých opravovní Trenčín Miloš Husár dostal odmenu viac ako 3 milióny Sk! Vyplatili mu ju za rok 2004, takže spolu s platom zarobil za 11 mesiacov vo funkcii vyše 4,3 milióna Sk. To, že podnik má v týchto dňoch problémy s nedostatkom zákaziek a štvrtine zamestnancov hrozí prepúšťanie, asi šéfa netrápi.

Odmena bola Husárovi vyplatená na základe zmluvy, ktorú má uzavretú s ministerstvom obrany. Zmluva sa odvoláva na zákon o štátnom podniku, podľa ktorého môže šéf štátnej firmy dostať odmenu až do 10 % zo zisku. Trenčianske Letecké opravovne vykázali za vlaňajší rok zisk takmer 105 mil. Sk. Husár odmietol uviesť výšku vyplatenej odmeny.

„Nemám k tomu čo povedať,“ reagoval. Podľa M. Kovalika z komunikačného odboru ministerstva obrany, ktoré je zriaďovateľom podniku, Husár požiadal o odmenu vo výške 3 % zo zisku. Husár sa dostal na čelo podniku vo februári 2004 po opakovanom výberovom konaní. Komisia najprv nedokázala vybrať žiadneho kandidáta, preto o vypísaní nového výberového konania rozhodol minister obrany Liška z SDKÚ, s ktorým sa Husár pozná zo štúdia na vysokej škole aj z čias, keď obaja podnikali.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu