Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dievča mali predávať starí rodičia a sudca na sex!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ - Rakúsko má zrejme ďalší veľký prípad sexuálneho zneužívania detí. Jeho obeťou bola údajne niekoľko rokov v dome svojich starých rodičov teraz pätnásťročná dievčina. Prarodičia a dvaja susedia skončili vo väzbe. Jedným z týchto štyroch zadržaných je bývalý sudca. O kauze informovali rakúske médiá.

Dievča je z Horného Rakúska, k prarodičom do Grazu chodievalo na prázdniny. U nich bolo údajne od svojho predškolského veku týrané a znásilňované niekoľkými mužmi. Násilníci vraj dievčatko napríklad pálili cigaretou. Dievča podľa správ z médií tvrdí, že ju k sexuálnym hrám predávali. Videla vraj, ako sa odovzdávali peniaze. Zneužívanie sa odohrávalo i v Hornom Rakúsku, keď rodičia neboli doma a dievča strážili prarodičia.

Kriminalisti vykonali niekoľko domových prehliadok. Prokuratúra vo Welse ale nekonkretizovala, koľko ich bolo a u koho. Po nich putovali do väzby štyria ľudia, medzi nimi aj bývalý sudca, potvrdil hovorca prokuratúry Manfred Holzinger. Či sú v prípade ešte iní podozriví, nespresnil. Ďalšie informácie nechcel s ohľadom na ochranu obete oznamovať.

Dievča je teraz na psychiatrickej klinike v Linzi. Pred zhruba dvoma týždňami ho zverili jednej opatrovateľke. Lekári potom podali trestné oznámenie pre podozrenie zo zneužívania. Podľa doktorov dievča trápi extrémna psychická záťaž, ktorú vyvolali silné traumatické zážitky. Stav dievčaťa by mal teraz preskúmať súdny znalec.

Podľa právnika, ktorý zastupuje bývalého sudcu, dievča klame. Advokát Wolfgang Moringer dievčatinu výpoveď označil za "poľutovaniahodné sexuálne fantázie psychicky chorého dievčaťa". Verí, že sa nevina jeho klienta vzápätí preukáže.

U dievčatiných prarodičov bol teraz sedemdesiatročný sudca údajne len raz. "Dievča tvrdí, že môj mandant nosí fúzy. Ten ale rozhodne po celý svoj život chodil hladko oholený," povedal denníku Kurier Moringer. Podľa neho dievčina jazdila k prarodičom spolu so svojimi dvoma sestrami, ktoré si žiadnych sexuálnych výpadov nevšimli. Vypovedala aj o piatej podozrivej osobe, o ktorej sa zatiaľ nevie, dodal právnik.

Škandál okolo sexuálneho zneužívania detí prepukol v Rakúsku tento rok v marci. Týkal sa zneužívania a týrania detí duchovnými v katolíckej cirkvi. Podľa odborníkov sa takéto prípady ale najčastejšie odohrávajú práve v rodine a páchateľom bývajú príbuzní či známi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu