Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Za vraždu manžela ponúkla sex so 16-ročnou dcérou

Teresa Lewisová
Teresa Lewisová

WASHINGTON - V americkom štáte Virgínia je na štvrtok miestneho času naplánovaná prvá poprava ženy po takmer sto rokoch. Americký najvyšší súd odmietol žiadosť o zmiernenie trestu Terese Lewisovej, ktorá si za sex s ňou a svojou 16-ročnou dcérou najala vrahov svojho manžela a nevlastného syna.

Súd podľa DPA v utorňajšom vyhlásení uviedol, že sa pre zastavenie výkonu trestu smrtiacou injekciou vyslovili dve z troch sudkýň deväťčlenného zboru najvyššieho súdu.

Už v piatok žiadosť o milosť pre 41-ročnú Teresu Lewisovú zamietol guvernér Virgínie Bob McDonnell.

Lewisová bola odsúdená za zosnovanie vraždy svojho manžela (51) a nevlastného syna (25). Motívom malo byť získanie ich majetku a vyplatenie životnej poistky. Ženu uznali vinnou, že si na tento účel v roku 2002 najala dvoch komplicov. Podľa agentúry AP ponúkla vrahom ako odmenu sex s ňou a jej šestnásťročnou dcérou.

Prokuratúra podľa BBC uviedla, že jej manžel po streľbe ešte žil, preto čakala asi 45 minút, kým zavolala políciu.

Vynesený rozsudok je podľa niektorých však sporný, pretože Lewisová vykazuje len malú inteligenciu. Jej právny zástupca sa domnieva, že jej duševný stav je prekážkou pre výkon trestu smrti. Obhajca navyše poukazuje na skutočnosť, že samotní vrahovia, z ktorých jeden bol milencom Lewisovej, vyviazli len s doživotnými trestami.

Od roku 1976, kedy bol v Spojených štátoch opäť zavedený trest smrti, tu bolo popravených len 11 žien z celkového počtu 1200 odsúdených na smrť. Posledná z nich pred piatimi rokmi, napísal server BBC.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu