Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Herec Rogel neprišiel na súd k incidentu v Oblude

Rastislav Rogel
Rastislav Rogel

BRATISLAVA – Herec a spevák Rastislav Rogel dnes neprišiel na Okresný súd Bratislava 3, kde sa dnes malo začať hlavné pojednávanie prípadu, v ktorom spolu s Drahomírom Č. čelí obžalobe z výtržníctva a podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd.

Rastislav Rogel síce poslal prostredníctvom obhajcu Ladislava Kuruca ospravedlnenie, v ktorom žiadal, aby súd konal v jeho neprítomnosti, ale sudkyňa má na vec iný názor. Je presvedčená, že obžalovaný má byť na súde a požiadala jeho obhajcu, aby zabezpečil prítomnosť Rastislava Rogela na súde 18. novembra, na ten deň prípad odročila. Dodala, že ak nepríde, môže zájsť až k tomu, že ho dá predviesť. „Tu sú tak diametrálne odlišné výpovede, možno bude potrebné aj konfrontovať ich,“ uviedla sudkyňa. Advokát Rastislava Rogela si myslí, že jeho klient by na súde prítomný byť nemusel. „On podrobne vypovedal v prípravnom konaní, viac nepovie,“ konštatoval Kuruc.

Na súd dnes neprišiel ani obhajca druhého obžalovaného Drahomíra Č., ktorý len ráno poslal ospravedlnenie zo zdravotných dôvodov. Sudkyňa upozornila, že mal dať aj lekársku správu, jeho klient a Kuruc ju potom upozornili, že advokát začal mať problémy v noci a k lekárovi ešte len ide.

Dvojica Rastislav Rogel a Drahomír Č. čelia obžalobe za incident v júli 2008, keď údajne vtrhli do podniku Obluda na Opatovskej ulici v Bratislave. Podľa prokuratúry tam najprv slovne a potom fyzicky napadli prevádzkara a zákazníkov. Pokrikovali rôzne heslá, čím verejne prejavovali sympatie k fašizmu. Za výtržníctvo, podporu a propagáciu skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd im hrozí až trojročné väzenie.

Podľa informácií, ktoré v minulosti zverejnil týždenník Plus 7 dní, údajne herec Rastislav Rogel pôsobil v neonacistických skupinách Juden Mord a Krátky proces. Týždenník má k dispozícii aj videonahrávku, na ktorej herec ukazuje hákový kríž vytetovaný na vnútornej strane ramena. V slovenskom televíznom seriáli sa objavil v tričku značky Eighty-eight, pre ktorú robil aj model.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu